17 d’ag. 2015

Tres notícies



A una dona que fa una foto d'un cotxe de la policia mal aparcat li apliquen la nova Llei de Seguretat Ciutadana i li posen una multa de 800 euros (1); el Col.legi de metges de Barcelona proposa inhabilitar els metges que qüestionin els programes de vacunacions (2); el torero Antonio Lorca diu que es vulneren els seus drets humans si es prohibeixen els toros (3).

Ja he dit algun altre cop que per trobar ocurrències esperpèntiques o humorístiques no cal anar als apartats d'humor dels mitjans de comunicació, sinó que a qualsevol altre secció se'n poden trobar. A més, de vegades, quan llegeixes la notícia sencera encara és més divertida (o inquietant: l'humor satíric o negre sovint fa aquestes barreges de por i ridiculesa).

Per exemple, en el cas de la multa dels 800 euros per fer una foto d'un cotxe de policia aparcat a una plaça de minusvàlids, el regidor responsable de la Policia Municipal de Petrer (la localitat dels fets) després va fer unes declaracions dient que el consistori havia recomanat als dos policies del cotxe fotografiat (la denúncia i multa la van posar ells) "una altra solució", però que ells "estaven en el seu dret i habilitats per la llei" per fer el que van fer. Aquest regidor, Fernando Portillo, és el superior dels dos polis, però el que dóna a entendre és que els dos polis "són els seus superiors", ja que "presumptament" actuen en contra dels criteris del consistori. És clar, per embolicar la troca diu també que els polis feien un servei d'urgència a causa d'uns aldarulls al carrer... i resulta que a la foto motiu de la denúncia surt de fons un parc completament desert. Però és igual, si convé el regidor i els policies s'inventaran el que convingui, per tal de defensar la seva indefensable, prepotent i estúpida postura (perquè si la la nova Llei de Seguretat Ciutadana és un abús, la seva aplicació, sobretot en casos com aquest, és un insult i una agressió descarada en tota regla).

Sobre la proposta d'inhabilitar els metges contraris als plans de vacunació, doncs igual. Ja en vaig parlar fa uns dies, d'aquest despropòsit de generalitzar sobre el tema de les vacunes (com si totes les recomanades fossin iguals, amb la mateixa relació evidència-benefici-risc). De manera que només falta que ara surtin els Col.legis de Metges i emboliquin encara més la troca. Perquè si tantes ganes tenen d'inhabilitar, per què no comencen, per exemple, inhabilitant tots els metges que han intervingut en el disseny i aprovació de les polítiques de vacunació i que tenen conflictes d'interessos? O és que això no els sembla rellevant?

Per acabar, el cas del torero Antonio Lorca, que diu que es vulneren els seus drets humans si es prohibeixen els toros (dret a un treball digne, dret a la cultura, dret a la llibertat d'expressió, etc.). Segurament és el més "entendridor" dels tres (no és l'única tonteria que diu, aprofita les declaracions per afegir-ne algunes més, de tonteries...). De fet, el problema més gran si s'acaben eradicant els toros seria que ens perdríem, de tant en tant, les opinions de persones tan "sensibles i profundes" com ell.

Així que, si volem humor de qualitat, no cal que anem als apartats d'humor dels diaris, només cal que fullegem els titulars, i cada dia hi trobarem alguns acudits ben bons.

--
(1) http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20150814/54434858655/multa-800-euros-fotografiar-coche-de-policia-mal-aparcado.html
(2) http://www.lavanguardia.com/salud/20150816/54435848973/medicos-inhabilitacion-antivacunas.html
(3) http://cultura.elpais.com/cultura/2015/08/15/actualidad/1439668700_418923.html